Koffie en kaas? Dat klinkt raar! Maar het was een eureka moment voor de bevlogen ‘kaaskop’ Tim Berkhout toen hij een stukje romige kaas bij de koffie in zijn kaaswinkel proefde. Tim belde direct koffiekop Maarten van der Jagt van koffiebranderij Giraffe Coffee op. Ook hij viel als een blok voor de combinatie zijn eigen fruitige koffie en de romige kaas van kaasmaker Hans Boot.
De drie koffie- en kaaskoppen staken hun hoofden bij elkaar. Zou het mogelijk zijn om koffie tijdens de kaasbereiding toe te voegen en zo een ‘koffiekaas’ te maken? Heel veel liters koffie én melk verder werd het perfecte recept gevonden. Een mooie batch koffiekazen ligt nu op de planken in kaasmakerij in Rhenen te rijpen.
Hoe smaakt deze kaas? Een ongekende romigheid van de kaas met een spannende subtiele fruitige en noot-achtige hint van koffie. Proef deze kaas door ‘m even in je mond te laten rusten. Zo komen de aroma’s het mooiste tot hun recht.