Koffie Kaas

Koffie en kaas? Dat klinkt raar! Maar het was een eureka moment voor de bevlogen ‘kaaskop’ Tim Berkhout toen hij een stukje romige kaas bij de koffie in zijn kaaswinkel proefde. Tim belde direct koffiekop Maarten van der Jagt van koffiebranderij Giraffe Coffee op. Ook hij viel als een blok voor de combinatie zijn eigen fruitige koffie en de romige kaas van kaasmaker Hans Boot.   

De drie koffie- en kaaskoppen staken hun hoofden bij elkaar. Zou het mogelijk zijn om koffie tijdens de kaasbereiding toe te voegen en zo een ‘koffiekaas’ te maken? Heel veel liters koffie én melk verder werd het perfecte recept gevonden. Een mooie batch koffiekazen ligt nu op de planken in kaasmakerij in Rhenen te rijpen. 

Hoe smaakt deze kaas? Een ongekende romigheid van de kaas met een spannende subtiele fruitige en noot-achtige hint van koffie. Proef deze kaas door ‘m even in je mond te laten rusten. Zo komen de aroma’s het mooiste tot hun recht.

Tometta Valle Elvo

Een kleine kaas met een korst gekleurd met piment, waar daarna de roodflora bacterie is op gekweekt, een unieke roodflora dus!

De koemelk kaas is rauw-melks komt uit de regio Biella area en wordt minimaal 15 dagen gerijpt

Deze licht smeuïge kaas is een verrijking voor elke kaasliefhebber.

Blau grube

Deze blauw-ader kaas wordt gemaakt door Thise een producent uit Denemarken, de kaas wordt gerijpt in een laag van paraffine, de melk wordt gewonnen van jersey melk en de kazen worden hand geschept. Daarom heb je op verschillende plekken blauw ader zitten in de kaas. De kaas is gepasteuriseerd en wordt minimaal 4 weken gerijpt. Thise staat bekend als een ambachtelijke kaas makerij dit zijn kazen in de groten van hun klooster laten rijpen.

Kaasplateau

– over Tim van ‘t kaasplateau
Nadat ik 12 jaar werkzaam ben geweest in het topsegment van de Rotterdamse horeca ruil ik mijn werk in voor het ondernemerschap en mijn liefde voor kaas. Elke dag kunt u me vinden in ’t Kaasplateau in Spijkenisse. Waar ik bezig ben om voor u mooie kazen te laten rijpen. Op zoek naar nieuwe kazen, mooie samenwerkingen en u blij te verassen met het geweldige product Kaas.’

€14,00