Omdat ik op mijn volkstuin geen kippen mocht houden maar wel bijen...

Over Its From Rotterdam Honey

Its From Rotterdam Honey is de website van imker Balten. Balten is in 2012 begonnen met imkeren bij het Ambrosius gilde in Rotterdam. De natuur is Baltens’ passie waar hij als kok en jager bijna elke dag mee bezig is. De roep van de natuur heeft hij mee gekregen in de duinen bij Oostvoorne waar hij in een bos is opgegroeid. Hij noemt zichzelf wel een stadsmens en kan heel erg genieten van de natuur maar ook van het leven in de stad.
In de stad zijn een heleboel parken, waterwegen en tuinen die voor een hele mooie leefomgeving zorgen. Ook is er een grote biodiversiteit waardoor er het hele seizoen dracht (nectar en stuifmeel) aanwezig is, en dat is gunstig voor de bijen.  Verder worden er in de stad nagenoeg geen pesticiden gebruikt. 
Balten behandelt zijn bijen twee keer per jaar tegen  de varoamijt, één van de grote oorzaken  van bijensterfte.

Met het plaatsen van bijenkasten op plekken die niet toegankelijk maar wél zichtbaar zijn voor de bezoekers en bewoners van de stad, probeert Balten mensen bewust te maken van de natuur en hoopt hij dat deze mensen op hun beurt iets bijdragen aan de natuur in hun omgeving.

Over Balten

Balten Schalkwijk is de imker van It’s from Rotterdam Honey. Met een voorliefde voor de natuur en zelf kok en jager viel het imkeren bij hem op zijn plaats.

Als natuurliefhebber is hij zich als geen ander bewust van zijn ecologische voetafdruk en draagt hier graag een steentje aan bij. Naast het jagen op wild is hij stadsimker. Deels als hobby, deels omdat hij mensen graag meer wil leren over de biodiversiteit in de stad.

Met een ver teruggaand horeca verleden, waarin hij vooral als gastheer actief was, pikte hij de liefde voor het vak op en leerde koken in Amerika.

Sinds jaar en dag is hij een gepassioneerd hobby kok, iemand die graag nieuwe gerechten uitprobeert en iedereen aan tafel verwelkomt. ‘Ik vind het belangrijk dat het eten wat we serveren goed van smaak is, ik doe niet aan compromissen ten opzichte van kwaliteit. Dat is wat ik mis in de meeste restaurants; weinig liefde en passie. Juist dat komt wel terug in Het Tableau’.