Pastinaak stamppot met wildgehaktballetjes en krokante salie

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gram wildgehakt
  • 2 takjes salie
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 250 mililiter wildfont
  • Snufje nootmuskaat
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 blonde uien
  • Twee eetlepels boter
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Snij de uien fijn, smoor ze zachtjes in  50 gram boter voor 2 a 4 minuten totdat ze glazig zijn. Doe de pastinaak en de aardappel er bij schenk er zoveel water bij totdat het geheel voor de helft onder water staat. Breng aan de kook en laat ze in 15 tot 20 minuten op een zacht vuurtje met de deksel op de pan gaar koken

Breng het gehakt op smaak met zout en peper en maak er kleine balletjes van. Smelt in de braadpan de rest van de boter en bak in 5 minuten de balletjes rondom bruin. Voeg daarna drie blaadjes salie de azijn, stroop en bouillon er aan toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de balletjes ten minste 10 minuten langzaam gaar. Neem dan de deksel van de pan en laat de jus inkoken tot de gewenste dikte. Breng de jus op smaak met de nootmuskaat en wat peper.

Verhit intussen olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de salie blaadjes knapperig.

Giet de aardappels en de pastinaak af maar vang het kookvocht wel op. Stamp ze met de crème fraiche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge stamppot, en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het geheel over vier borden en…….

eet lekker