Terrine van wild zwijn

Ingrediënten

  • 400 gr wildzwein procureur
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 deciliter rode wijn
  • ½ deciliter creme de cassis
  • 200 gram varkensbuik
  • 200 gram uitgebeende varkens carbonade
  • Peper en zout

Bereiding

Snij de helft van de procureur in blokjes van een halve centimeter. Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Wrijf de jeneverbessen en het laurierblad fijn en meng hierin de blokjes procureur, doe de creme de cassis en de rode wijn er doorheen en zet het vlees 24 uur weg op een koele plek

Werk de rest van het vlees door de vleesmolen met een grove plaat (of vraag dit aan je slager) meng nu alle ingredienten. Vul een grote terrine vorm met het pathe mengsel en zet het anderhalf uur onafgedekt au bain marie in een voorverwarmde oven op 160 graden. Als de terrine klaar is zet hem dan voor het gebruik 48 uur op een koele plek.

Smikkelen maar!!!